neděle 18. března 2012

Návštěva Chiang Mai ZOO



Další den byl víkend a tak jsme se konečně vydali do ZOO, která sousedí s naší univerzitou.  Do areálu se platí vstup, opět rozdílný pro Thajce a pro turisty. My jsme si opět připravili isic karty, ale zapomněli jsme si doma odznáčky, tak jsme předložili vizitku naší paní učitelky a slavili jsme úspěch. Opět se nám to povedlo a dostali jsme vstupenku, která se vydává jen pro Thajce ( 50 bth).  Celý komplex ZOO je obrovský a nádherně usazený do „džungle“. Byli jsme překvapení  tím,  jak blízko jsme zvířatům, mnohdy jsme až trnuli, když thajské děti krmily hrochy či pobíhaly u výběhů s krokodýly, který nebyl nějak zvlášť  ohrazen.   Velký rozdíl je také v krmení zvířat, v Chiang Mai Zoo vás spíše vybízí k tomu, aby jste zvířata krmili. Skoro u každého výběhu máte možnost si koupit krmení a své zvířátko si nakrmit. My jsme opět neodolali a koupili jsme několikrát krmení pro slony, ty prostě u nás vedou.



Thajci si v ZOO pohybovali opět vláčkem či elektrickou nadzemní dráhou nacházející se asi 8 metrů nad zemí. Nevíme kolik toho tedy viděli, vláček vždy zastavil, ukázal jim zvíře a jeli dál, dokonce i zvířata krmili přímo z vláčku.  V ZOO bylo k vidění i několik show se zvířaty s lachtany, papoušky apod ( Thajci byli opět nadšení J).  









Všichni jsme se těšili, až uvidíme koalu, která se taky v ZOO nacházela. Byla roztomilá, jen vypadala, že docela hodně trpí v tom vedru.

Za příplatek se člověk mohl jít podívat na pandu, což my s Elis jsme nešly, kluci nakoukli dovnitř a říkali, že to za to nestojí, takže jsme neinvestovali.




V celém komplexu byl zákaz kouření, což jsme kuřáky celkem omezovalo při několikahodinové návštěvě. Celkově v Thajsku je minimum lidí kuřáků a podmínky pro kuřáky jsou podle mě asi nejdrsnější ze všech zemích, které jsme navštívila. Mě jako nekuřákovi to ale plně vyhovuje J  
V areálu se také nachází akvárium za které po nás chtěli 400 bth, tak jsme se tam zatím nepodívali.  Během návštěvy ZOO jsme měli obrovský hlad, ale krámečky, které se tu nacházely nabízely jen zmrzlinu, pití a  brambůrky. K obědu jsme si koupili tedy kolu a brambůrky a dál měli hlad. Naštěstí  jsme někdy kolem třetí hodiny odpolední našli restauraci, kde jsme si dali těstoviny, opravdový těstoviny  - kolínka !!! Tak jsme si dali do nosu.
Po návštěvě ZOO jsme jeli nakupovat evropské potraviny do velkého supermarketu nacházející se u letiště. Naivně jsme si mysleli, že si nakoupíme konečně nějaké sýry a věci na naší cestu do pralesa, kam jedeme se školou.  Sýr má v Thajsku cenu zlata, můžete si totiž buď dojít 10x na oběd do restaurace anebo si koupit jeden hermelín či veselou krávu. Takže se můžeme se sýrem rozloučit….  Aneb k snídani budu jíst opět jen toast s marmeládou, novinka na našem snídaňovém menu je nutella.

Žádné komentáře:

Okomentovat