neděle 22. dubna 2012

Cestování zpět do Chiang Mai

A jak to tak bývá, všechno jednou končí a tedy nastal i náš čas odjezdu. Na severu už na nás čekaly studijní povinnosti, jak z univerzity v Chiang Mai a zároveň z Ústí. Poslední den u moře jsme si užili každý po svém. My s Radkem jsme se probudili brzo ráno a šli k moři pozorovat východ slunce. Byla to úžasná podívaná, následně jsme se vykoupali, ikdyž nás trošku požahaly maličké medúzky.
Poté jsme se vrátili, došli si na snídani a pak začali balit. Počasí se začalo zhoršovat, to asi proto aby nám nebylo líto, že už musíme moře opustit (chvílemi i poprchávalo).

A tak jsme si pomalu sbalili a rodiče šli ještě na poslední koupání u moře.  My ostatní jsme si užívali výhledu z našich lehátek umístěných na terasách. 

(neustále jsme vyháněli kočky z našeho bungalovu)

                                                          (naše ubytování)
A tak jsme v poledne odešli do města, dát si poslední skvělé jídlo v naší oblíbené restauraci. Já jsem si dala výtečnou rybu s ovocnou omáčkou, ryba byla úžasně propečená, opravdu lahoda.

Taxíkem jsme se přemístili k přístavišti odkud odplouvala loď do Phuketu za 200 thb. Jeli jsme asi hodinu a půl, v přístavu jsme si koupili osvěžující nápoje  s ledem a Radek se pokusil chytat ryby přímo z restaurace. 
(jedna fotka z přístavu)


(Ráďa a jeho úlovek)
 Z přístavu jsme si zařídili dopravu přímo na letiště. Využili jsme nabídky řidiče neboli zastávky v národním parku, kde se starají o nemocné opice a nachází se zde i jeden vodopád. Jelikož jsme měli ještě cca 4 hodiny času před samotným odletem do Chiang Mai, s radostí jsme to uvítali.
(cesta na letiště)

 Národní park byl již části uzavřen a tak jsme se šli podívat především jen k vodopádu. Po prohlídce vodopádu jsme se zastavili u jednoho ze stánku, kde byla možnost si zahrát hru "čtvrtá v řadě", kluky zde porazila asi přibližně o 18 let mladší (velice bystrá) holčička.
Poté jsme se již jen přesunuli na letiště. Let trval cca 2 hodiny, několikrát jsme prolétávali bouřkou, což nebylo moc příjemné. Já se klidně na rovinu přiznám, že jsme se bála. Není to nic moc pocit, když jste ve vzduchu a kolem vás létají blesky :-) V pořádku jsme dorazili včetně našich zavazadel do Chiang Mai, kde jsme odmítli předraženou dopravu od místních taxíkářů. Ušli jsme cca 150 metrů na hlavní silnici, kde jsme chytili "public transport" za 20 thb.





Žádné komentáře:

Okomentovat