sobota 14. dubna 2012

Skvělý den na mořských kajacích

Využili jsme místní půjčovny mořských kajaků (500 thb/den) a vyrazili jsme na obhlídku terénu. Prostředí bylo proto totiž ideální, často se zde nacházeli skály různých tvarů vystupující nad vodní hladinu. Cestou jsme mohli pozorovat i různá zvířátka, taťka celou skupinu vylekal, když začal křičet, že vedle Elišky se nachází "had jak kráva", nakonec se ukázalo, že se jedná o cca půl metrového leguána.




Dost často jsme zastavovali, abychom našli zajímavá místa na šnorchlování, což se nám několikrát celkem povedlo. Samozřejmě ve srovnání s ostrovem Koh Yai Noi, který jsme následně navštívili, to moc srovnávat nejde. Paní z půjčovny kajaků nám tvrdila, že nejlepší šnorchlování je na ostrůvku, který se nacházel hned naproti naší pláže (těžko se nám odhadovala vzdálenost). Mamka s taťkou si jeli po vlastní ose a my ostatní jsme to jeli prozkoumat. Na ostrově jsme byli cca za 30 minut pádlování, ale po příjezdu jsme zjistili, že zde není ideální místo k zaparkování kajaků. Již ten pocit, že u ostrova byli jen rybáři, raději jsme neriskovali a jeli zpět k ostrůvkům nacházející se v blízkosti pevniny. Škoda no, u ostrůvky se totiž opravdu nacházely různobarevné korály a bylo zde velké množství podmořského života.
(na této fotce je vidět ostrůvek, který byl vhodný k šnorchlování dle paní z půjčovny)


Byla to pohodička, mohli jsme si zastavit na plážičce dle našeho výběru. Potkali jsme se opět s rodiči a dohodli jsme se na společném obědu. Zakotvili jsme naše lodě, hned u jedné z místních restaurací. Jednalo se o loď na které vám uvařili oběd, grilovali, smažili, dělali koktejly, kávu atd.




(taková "normální restauračka)

Mamka říkala, že pokud jí po tomhle nebude špatně, tak už snad po ničem. Pozastavovala se též nad skladování tepelně neupraveného masa na lodi, kam přímo pražilo sluníčko. Všichni jsme přežili a nikomu nám špatně nebylo :-) Voda v této zátoce byla nádherně tyrkysová, tomu ale odpovídal i počet lidí, který sem denně proudil. A tak jsme se raději přesunuli na nějakou z dalších privátních plážiček. 
Všichni jsme se celý den poctivě mazali kvalitními krémy (25-50) a stejně jsme se spálili, většině z nás se dokonce objevila vyrážka jako reakce na sluníčko. Zážitek to byl ale parádní, vrátili jsme se až k večeru, dali jsme si koupel v moři a za odměnu ledovou kávu a luxusní banánové palačinky zalité čokoládou.


Žádné komentáře:

Okomentovat