neděle 22. dubna 2012

Průzkum ostrova na motorkách

A tak jsme neodolali a půjčili jsme si také motorky, i přesto že nikdo z nás nevlastní řidičák na motorku. Využili jsme právě ostrova k tomu, abychom se motorku naučili řídit. Nejprve jsme nechali řídit chlapy, ale později jsme se s Elis nenechaly zahanbit a také jsme to vyzkoušely. A musím říct paráda.

(Káťa řidička)



Nejprve jsme měli v plánu si motorky půjčit jen na den, ale večer jsme se rozhodli i pro další den. Dá se říci, že během našeho cestování jsme projeli tento krásný ostrov křížem-krážem.  Měli jsme možnost šnorchlovat na krásných místech, kde bylo k vidění mnoho nádherných korálů. Koupali jsme se na plážích, kde nebylo ani človíčka, navštívili jsme místní trhy a pochutnávali jsme si na úžasných koktejlech z čerstvého ovoce. 


 Bylo to přesně takové Thajsko, jaké znáte z fotografií cestovních kanceláří, my jsme si ale uvědomovali ten nepoměr mezi Thajskem severním a jižním. Samozřejmě, že obrovský rozdíl byl v cenách např jídla, my běžně večeříme v Chiang Mai za 20 thb (polévka+rýže s kuřetem), na jihu Thajska jsme většinou obědvali či večeřeli v rozmezí od 60-150 thb. Shodli jsme se na tom, že turista, který se nachází během své dovolené jen na jihu Thajska, vůbec samotné Thajsko nezná. Na severu jsou lidé ještě srdeční, na jihu si mnohdy musíte dávat pozor zda vás nikdo nechce tzv. "natáhnout".  Zase na druhou stranu, není tohle prostě nádhera?







Měli jsme možnost spatřit i fotbalové hřiště, které se nacházelo přímo na pláží, v pozadí bylo vidět několik ostrůvku a západ slunce. Tak o takovém hřišti si můžeme nechat v ČR leda znát.
Během našeho prvního dne cestování jsme dostali nabídku od místních rybářů, zda-li s nimi nechceme jet zadarmo rybařit. Nabídka to byla velice lákavá, ale bylo nám líto nevyužití našich motorek a tak jsme museli odmítnout. Další den jsme ale poprosili jednoho z místních obyvatel, který nás vyvezl na okružní cestu po ostrůvkách a zajímavostech v blízkosti našeho ostrova. Za výlet jsme sice museli zaplatit, ale cena byla o dost nižší než by tomu bylo v případě výletu s akreditovanou cestovní kanceláří:-)
(naše loďka)



(výhled z laguny)




Po návratu z výletu na lodích jsme se ještě jeli projet na motorkách na tu část ostrova, kterou jsme neměli ještě pořádně prozkoumanou. Kluci tam objevili spadlé kokosy a tedy začalo nevídané divadlo. V hlavní roli Radek a Bajk, pokoušející se rozbít každý svůj vlastní kokos. A tak kluci tloukli, házeli, kopali, šťouchali do kokosu.... Bajkovi vůbec nevadilo, že si u toho rozbil sandále či že se u toho ušpinili, prostě otevřeli každý svůj vlastní kokos. Bajk se vítězoslavně napil a pronesl, že vlastně kokosy nesnáší :-)






Žádné komentáře:

Okomentovat