středa 25. dubna 2012

Školní exkurze na nejvyšší horu Thajska (Doi Inthanon 2565)

Několik dní dopředu jsme se dozvěděli, že se společně s naší profesorkou Suwasou zúčastníme exkurze na nejvyšší horu Thajska Doi Inthanon. Udělalo nám to velikou radost, jelikož jsme měli v plánu se na tuto horu také vypravit, ale neustále jsme řešili, jak se tam co nejjednodušeji a nejlevněji dopravit. Ona vyřešila problém za nás, objednala luxusní univerzitní transit cca pro 10 lidí a mohli jsme vyrazit. Předem jsme dostali za úkol si prostudovat místní faunu a sama Suwasa s sebou vzala dalekohled pro pozorování ptáků, což jak později přiznala patří k jejím koníčkům.
Cestovali jsme asi hodinu a půl až jsme dorazili na vrchol. Neskrývali jsme zklamání, jelikož jsme předpokládali, že budeme muset vynaložit nějaké vlastní úsilí k tomu, abychom dosáhli vrcholu. Opak byl pravdou, řidič nás vyložil vlastně skoro na vrcholu.
  (nejvyšší bod Thajska 2 565 m.n.m.)

Překvapila nás teplota na vrcholu, po několika dnech v 40 stupních, nás čekal šok, na vrcholu bylo pouhých 16 stupňů.A tak jsme si užívali zprvu příjemného zchlazení, ale později nám byla dokonce zima. :-) Na vrcholu nebylo k vidění skoro nic, žádné výhledy, žádná rozhledna nic podobného. Naštěstí, zde byla vybudována stezka skrz tropický mlžný les, podobný les, který se nachází v Himalájích, což pro nás bylo něco nového.





(prý rododrendon)




Následně jsme se přemístili k sídlu královské rodině, kde byla jedna z vyhlídek na nejvyšší horu a vodopád, který jsme měli v plánu navštívit.

(sídlo královské rodiny)

Ikdyž z vyhlídky nás vodopád extra neuchvátil, když jsme k němu přijeli, byli jsme mile překvapeni.  Kdybych měla hodnotit vodopády, které jsme již v Thajsku viděli, tak tenhle by byl určitě na prvním místě. Také že byl vysoký snad 80 metrů. 












Žádné komentáře:

Okomentovat